1900'lerin başında kahverengi deri uçuş ceketleri havacılar ve ordu mensupları tarafından giyildi. İkinci Dünya Savaşı sırasında bu ceketler "bombardıman ceketi" olarak bilinir hale geldiler ve sıcak tutmaları için oldukça iyi yalıtılmışlardı ve bu nedenle çok rağbet görüyorlardı.
Ceket genellikle, bombardıman pilotlarının yüksek irtifada bulunan aşırı iklim koşullarına maruz kalmaktan korunması ve ceketin sıcak tutması için iç kısmına koyun postundan kırpılan yünün birleştirilmesiyle yapılırdı ve bu ceket üniforma takımının bir parçasıydı. Deri ceketler ayrıca Rus Bolşevikleri tarafından da yaygın olarak giyilirdi. Rus İç Savaşı sırasında komiserler için ve daha sonra da Cheka üyeleri için neredeyse bir üniformaydı. Bu uygulamanın Yakov Sverdlov tarafından başlatıldığı söylenir.
20. yüzyılın ikinci yarısında deri ceket çok çeşitli şekillerde üretilerek Hollywood'la bağlantılı sembolik bir statü kazandı ve genel kabül gördü. Deri ceketler 1940'lı ve 1950'li yıllarda çok sayıda film yıldızı tarafından popüler hale getirildi. Bunlardan biri, 1957 yapımı Night Passage (Karanlık Geçit) adlı filmde oynayan ve 2. Dünya Savaşı sırasında gerçekten bir ABD bombardıman filosuna komuta etmiş olan aktör Jimmy Stewart'dı. Kahverengi deri ceket, For Whom the Bell Tolls (Çanlar Kimin İçin Çalıyor) filminde oynayan Gary Cooper'dan, Indiana Jones film serisindeki Harrison Ford'a kadar Hollywood'un maceraperest karakterleri için gardırobun ayrılmaz bir parçası haline geldi.
Deri bir ceket, 'havalı' olmayı tanımlamak için kullanılan önemli bir unsur olmasıyla bir karakteri şekillendirmek için kullanılabilir. Başlıca örnekler arasında 1953 yapımı The Wild One (Kanlı Hücum) adlı fimde Marlon Brando'nun canlandırdığı Johnny Strabler tarafından, The Avengers (Yenilmezler) filminde Honor Blackman'ın canlandırdığı Cathy Gale tarafından ve 1983 ve 1989'da çekilen iki filmlik Eddie and the Cruisers serisinde Michael Pare tarafından giyilen Perfecto motosiklet ceketi yer alıyor.
Böyle hepsi, 1950'lerdeki ve 1960'ların başındaki gresör alt kültüründen gelen deri ceketleri Amerikan ve İngiliz gençliği içinde popülerleştirmeye hizmet ettiler. Bu alt kültürün daha sonraki tasvirleri, 1970'ler ve 1980'lerde çekilen ancak hikayesi 1950'li ve 1960'lı yıllarda geçen televizyon dizisi Happy Days (Mutlu Günler)'den The Fonz (Henry Winkler'in canlandırdığı Arthur Fonzarelli ya da Fonzie karakteri) vasıtasıyla (Fonzie'nin deri ceketi şimdi Smithsonian Enstitüsünde bulunmaktadır), iki filmlik Eddie and the Cruisers serisinde ve Grease filminde görülüyor. Uçuş ceketleri de (bazen 1986 yapımı Top Gun filminde olduğu gibi yün yakalı olarak) on yıllar boyunca moda olarak kalmıştır.