İade ve Değişim Garantisi !!!
Tüm Siparişlerinizde Ücretsiz Kargo !!!
İade ve Değişim Garantisi !!!
Tüm Siparişlerinizde Ücretsiz Kargo !!!
Hakiki Deri ve Suni Deri Nasıl Anlaşılır?

Hakiki Deri ve Suni Deri Nasıl Anlaşılır?

Gerçek deri formu ve suni deri formu, cild yapısı incelenerek anlaşılabilir. Tekstil sektöründe kıyafetler, çantalar ve pek çok ürünün iç etiketinde materyal hakkında detaylı bilgi verilir. Kaliteli ürünlerde hakiki deri ya da suni deri kullanımları ve ürün oluşumunu belirten içindeki ham maddeler detaylı olarak belirtilir.

Gerçek ve suni deri arasındaki farkları çeşitli test yöntemleriyle anlamak oldukça pratiktir. Yöntemler şu şekildedir;

Deri Kokusu

Hakiki deriler daima, deri ve hammadde kokusunu taşır. Orijinal derilerde olan koku, suni derilerde yoktur. Suni derilerin kokusu ise daha çok kumaş, tekstil, kimyasal kokusudur.

Deri Dokusu

Yumuşacık ve hafif esnek olan hakiki deriler, kolay katlanabilir ve katlama izleri oluşturmaz. Suni derilerde ise form, çok yumuşak değildir. Esnek olan ve deri görünümlü kumaşlar, genellikle tekstil için üretilen ve elastin ipliklerden üretilen kumaşlardır.

Deri Ceket İmalatı

Hakiki deri imalatında yapılan tüm teknik işlemler, gerçek deri formunun kaybolmamasını sağlar. Deri dokusu mikro girintiler, simetrik olmayan çizgiler ve belirli bölgelerde incelik- kalınlıklara sahiptir.

Suni derilerde pürüzsüz ve düz bir form olmakla birlikte, dikiş izleri de neredeyse hiç belli olmaz. Gerçek deri ürünlerde ise dikiş izleri belli ve tam simetrik değildir. Daima orijinal ve el yapımı bir görünüm vardır.

Gerçek Deri Yanar Mı?   

Gerçek deriyi anlamak için kullanılan en pratik yöntemlerden biri ateş testidir. Gerçek deri ateşle temas ettirildiğinde hemen yanmaz ve eğrilmez. Ancak suni deri ürünlere ateş temas ettirildiğinde anında eğrilmeye ve yanmaya başlar. Yayılan koku ve görünüm birbirinden tamamen farklıdır.

Suni Deride Zamanla Dökülme Olmaktadır.
Suni Deride Zamanla Dökülme Olmaktadır.